preloader
banner

Bag med Sun-Maid

Sun-Maid luciaboller

  • Forberedelsestid 2 1/2 Timer
  • Tilberedelsestid 18 Minutter
  • Portioner 20

Ingredienser

  • 1,2 dl Sun-Maid rosiner fra Californien plus ekstra til pynt
  • 2,4 dl smør, smeltet
  • 1/2 tsk safran
  • 2,4 dl mælk
  • 1,8 dl sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 pakker gær
  • 14 dl mel
  • 2 æg
  • æggehvider fra 1 æg

Fremgangsmåde

  • 1

    Bland safranen i det smeltede smør. Lad stå i 30 minutter for at identificere smagen.

  • 2

    Opvarm mælk, lad det simre og tag derefter af varmen. Rør smeltet smør, sukker og salt i. Hæld i en skål og lad det køle af, indtil det er fingervarmt. Bland gær i og lad stå i 10 minutter.

  • 3

    Rør 8,2 dl mel i gærblandingen. Rør dejen, indtil den er godt blandet. Tilsæt nok resterende mel til at danne en blød dej, der ikke klæber til skålen. Dejen skal være blød, men ikke for klistret.

  • 4

    Kom dejen i en stor, smurt skål og dæk med et håndklæde. Lad dejen hæve en times tid, så den bliver dobbelt så stor.

  • 5

    Tag op og ælt dejen to eller tre gange på en meldrysset overflade. Del dejen og form til 1,5 cm lange dejstykker. Form dejstykkerne til S-forme, læg dem på en bageplade. Dæk med et håndklæde og lad hæve i 30 minutter, indtil bollerne er dobbelt så store.

  • 6

    Indstil ovnen til 190 grader.

  • 7

    Pensl bollerne med æggehvide og læg en rosin i hvert hjørne af hver S-formet bolle.

  • 8

    Bages i ovnen, indtil bollerne er gyldenbrune, cirka 15-18 minutter. Klar!