Sæt ovnen på 190°C.
Vask kartoflerne og skær eventuelt et snit i bunden af kartoflerne, så kartoflerne kan lægges fladt på skærebrættet.
Læg træpinde (spisepinde) på hver side af kartoflerne og skær kartoflerne i skiver med en skarp kniv uden at skære hele vejen igennem.
Åbn forsigtigt kartoflerne og læg dem i et ovnfast fad. Gentag med resten af de søde kartofler.
Pensl og drys 1 spsk olivenolie over kartoflerne, sørg for at pensle mellem kartoffelskiverne. Smag til med 1/8 tsk peber og 1 tsk frisk timian.
Bag til du kan trænge igennem med gaflen, kartoflerne må ikke være for bløde, ca 1 time.
Mens kartoflerne bager i ovnen, varmes en bradepande op på middel varme og 1 spsk olivenolie tilsættes.
Tilsæt hakket løg, når olien er varm. Lad det sautere indtil løgene er bløde og sænk derefter til lav varme. Lad løget stege videre til løget er blevet brunt og begynder at karamellisere, cirka 30-45 minutter.
Når løget er karamelliseret tilsættes 0,8 dl rosiner, 2 tsk pekannødder, 1/8 tsk salt og 1 tsk frisk timian.
Drys med løg- og rosinblanding cirka 15 minutter før kartoflerne er klar og lad dem koge til kartoflerne er klar.
Server straks.
Procentdelen af daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier. Dine daglige værdier kan være højere eller lavere afhængigt af dit kaloriebehov.