Steg bacon ved middel varme til de er gyldenbrune i en stegepande.
Fjern baconen; lad afkøle og stil til side.
Steg alle peberfrugter og hvidløg i samme stegepande, brug 2 spsk baconfedt til stegningen og lad det stege i 3-4 minutter.
Tilføj spidskommen; bland i 1 minut.
Tilsæt sorte bønner, kyllingefond, salt og peber.
Laver mad; sænk varmen til medium-høj varme og kog indtil opvarmet (4 til 5 minutter). Holde varm.
Kom alle ingredienserne i en gryde.
Bring i kog; læg låg på og sænk varmen og lad det simre.
Kog risene i 18 til 20 minutter.
Smag til ved hjælp af en gaffel.
Smelt smør og kokosolie i en medium stegepande ved middel varme.
Vend kogebanan i skiver, sukker og salt sammen i en stor skål.
Kom bananerne i en stegepande og steg dem gyldenbrune (2 til 3 minutter); vend og fortsæt tilberedningen, indtil den anden side er gyldenbrun (1 til 2 minutter).
Fjern fra stegepanden og læg på en bageplade.
Lad afkøle og mos derefter med bunden af en kop eller din håndflade.
Fortsæt med de resterende stykker.
Servering: Læg en stor kugle ris og bønner på tallerkenen. Omgiv med kogebanan. Drys med hakket koriander og smuldret salatost, hvis det ønskes.