preloader
banner

Madopskrift med Sun-Maid

Kubanske Ris, Bønner og Rosiner

  • Forberedelsestid 15 Minutter
  • Tilberedelsestid 30 Minutter
  • Portioner 4

Ingredienser

Sorte bønner

  • 3 skiver tykt skåret bacon
  • 1,2 dl hakket farvet peberfrugt
  • 1 spsk finthakket hvidløg
  • 2 tsk hakket finthakket jalapeño chilipeber
  • 2 tsk finthakket Serrano peber
  • 2 tsk finthakket gul peber
  • 1 tsk malen spidskommen
  • 2 (425 g) dåser sorte bønner, skyllet uden væske
  • 1,2 dl kyllingefond
  • 1/2 tsk kosher salt
  • 1/4 tsk friskkværnet peber

Ris

  • 2,4 dl Jasmin ris
  • 2,4 dl dåse kokosmælk, godt rørt
  • 0,75 dl hønsebouillon eller terninger
  • 1,2 dl Sun-Maid Rosiner
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk smör
  • 2 spsk rödhackad lök
  • 1/2 tsk friskrevet limeskal
  • 1/2 tsk kosher salt

Kogebanan

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 stor kogebanan, skrællet, delt i 0,6 cm skiver
  • 2 spsk kokossukker (eller almindeligt sukker)
  • 1/2 tsk kosher salt

—————

  • Hakket koriander hvis det ønskes
  • Smuldret salatost, hvis det ønskes

Fremgangsmåde

Sorte bønner

  • 1

    Steg bacon ved middel varme til de er gyldenbrune i en stegepande.

  • 2

    Fjern baconen; lad afkøle og stil til side.

  • 3

    Steg alle peberfrugter og hvidløg i samme stegepande, brug 2 spsk baconfedt til stegningen og lad det stege i 3-4 minutter.

  • 4

    Tilføj spidskommen; bland i 1 minut.

  • 5

    Tilsæt sorte bønner, kyllingefond, salt og peber.

  • 6

    Laver mad; sænk varmen til medium-høj varme og kog indtil opvarmet (4 til 5 minutter). Holde varm.

Ris

  • 1

    Kom alle ingredienserne i en gryde.

  • 2

    Bring i kog; læg låg på og sænk varmen og lad det simre.

  • 3

    Kog risene i 18 til 20 minutter.

  • 4

    Smag til ved hjælp af en gaffel.

Kogebanan

  • 1

    Smelt smør og kokosolie i en medium stegepande ved middel varme.

  • 2

    Vend kogebanan i skiver, sukker og salt sammen i en stor skål.

  • 3

    Kom bananerne i en stegepande og steg dem gyldenbrune (2 til 3 minutter); vend og fortsæt tilberedningen, indtil den anden side er gyldenbrun (1 til 2 minutter).

  • 4

    Fjern fra stegepanden og læg på en bageplade.

  • 5

    Lad afkøle og mos derefter med bunden af ​​en kop eller din håndflade.

  • 6

    Fortsæt med de resterende stykker.

Servering: Læg en stor kugle ris og bønner på tallerkenen. Omgiv med kogebanan. Drys med hakket koriander og smuldret salatost, hvis det ønskes.